Meest gezocht


Mijn Pensioenpost 


In uw persoonlijke pensioenpost vindt u berichten over uw pensioen. U kunt uw pensioenpost bekijken wanneer u wilt. 
Bekijk uw pensioenpost


Dekkingsgraad


De dekkingsgraad laat zien of Pensioenfonds Recreatie genoeg geld heeft om alle pensioenen nu en in de toekomst te betalen.
Bekijk de dekkingsgraad


Uniform Pensioenoverzicht (UPO)


In het jaarlijkse pensioenoverzicht staat hoeveel pensioen u heeft opgebouwd bij Pensioenfonds Recreatie.
Bekijk uw pensioenoverzicht


Waardeoverdracht


Als u bij een andere pensioenuitvoerder pensioen heeft opgebouwd, kunt u dit meenemen naar Pensioenfonds Recreatie.
Waardeoverdracht aanvragen


ANW-pensioen 


Anw-pensioen is een vrijwillige verzekering. Je partner ontvangt een extra tijdelijke pensioenuitkering als je komt te overlijden.
Meer informatie over het ANW-pensioen

Zoeken

Waardeoverdracht weer mogelijk

02-11-2021
Vrouw met hond in park

De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Recreatie ligt boven de 100%. Dit betekent dat waardeoverdracht weer mogelijk is. Waardeoverdracht is het meenemen van je eerder opgebouwde pensioen als je van baan verandert. Bekijk hoe je waardeoverdracht aanvraagt. En wanneer het interessant is om je pensioen mee te nemen.

Je opgebouwde pensioen meenemen

Waardeoverdracht heeft als voordeel dat je al je pensioenen bij elkaar houdt. Er zijn twee situaties waarin je jouw pensioen kunt meenemen:

  • Je hebt bij een vorige werkgever pensioen opgebouwd bij een ander pensioenfonds. Dan kun je dit opgebouwde pensioen meenemen naar Pensioenfonds Recreatie. 
  • Je gaat uit dienst en je gaat bij een nieuwe werkgever pensioen opbouwen. Dan kun je het bij Recreatie opgebouwde pensioen meenemen naar je nieuwe pensioenfonds.

Beleidsdekkingsgraad was in oktober 100,8%

Pensioenfondsen mogen alleen meewerken aan waardeoverdracht als hun beleidsdekkingsgraad hoger is dan 100%. In oktober 2021 was onze beleidsdekkingsgraad 100,8%. Dat betekent dat je waardeoverdracht kunt aanvragen. Bekijk de beleidsdekkingsgraad op dit moment.

Zelf waardeoverdracht aanvragen

Je vraagt zelf de waardeoverdracht aan. Goed om te weten: je zit nog nergens aan vast. Je krijgt een voorstel en daarna vergelijk je de pensioenregelingen. Het kan zijn dat je nieuwe pensioenfonds een minder goede regeling heeft. Dan kun je jouw pensioen beter laten staan. Onze Pensioenvergelijker (pdf) helpt met kiezen.

Lees meer over waardeoverdracht. Of vraag gelijk een voorstel aan met het formulier waardeoverdracht.