Meest gezocht


Mijn Pensioenpost 


In uw persoonlijke pensioenpost vindt u berichten over uw pensioen. U kunt uw pensioenpost bekijken wanneer u wilt. 
Bekijk uw pensioenpost


Dekkingsgraad


De dekkingsgraad laat zien of Pensioenfonds Recreatie genoeg geld heeft om alle pensioenen nu en in de toekomst te betalen.
Bekijk de dekkingsgraad


Uniform Pensioenoverzicht (UPO)


In het jaarlijkse pensioenoverzicht staat hoeveel pensioen u heeft opgebouwd bij Pensioenfonds Recreatie.
Bekijk uw pensioenoverzicht


Waardeoverdracht


Als u bij een andere pensioenuitvoerder pensioen heeft opgebouwd, kunt u dit meenemen naar Pensioenfonds Recreatie.
Waardeoverdracht aanvragen


ANW-pensioen 


Anw-pensioen is een vrijwillige verzekering. Je partner ontvangt een extra tijdelijke pensioenuitkering als je komt te overlijden.
Meer informatie over het ANW-pensioen

Zoeken

Herstelplan 2019 en onze financiële situatie

03-04-2019

De dekkingsgraad van Pensioenfonds Recreatie is al langere tijd niet voldoende. Daarom hebben we een nieuw herstelplan opgesteld. In ons herstelplan (2019) leggen wij vast in welke mate ons fonds naar verwachting kan herstellen en welke eventuele maatregelen we nemen om de financiële situatie te verbeteren. Zo kunnen we nu én in de toekomst de pensioenen uitbetalen.

Wat als de financiële situatie niet verbetert?
Dit jaar hoeven we de pensioenen niet te verlagen, maar onze financiële situatie moet wel verbeteren. Voor ons betekent dit dat de rente moet gaan stijgen. Als onze financiële situatie niet verbetert, moeten we maatregelen nemen. Dat kan betekenen dat we de pensioenen moeten verlagen. Dit is in 2020 waarschijnlijk niet het geval, maar mogelijk wel in 2021.

Vanzelfsprekend houden wij je goed op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de financiële situatie van ons fonds. Elke maand publiceren we de dekkingsgraad. Houd daarom deze site goed in de gaten. En mocht je onze digitale nieuwsbrief nog niet ontvangen, geef dan je e-mailadres door via Mijn pensioen.

Benieuwd naar de volledige inhoud van het herstelplan? Neem dan contact op met de Pensioendesk. Zij kunnen jou een exemplaar toesturen.