Meest gezocht


Mijn Pensioenpost 


In uw persoonlijke pensioenpost vindt u berichten over uw pensioen. U kunt uw pensioenpost bekijken wanneer u wilt. 
Bekijk uw pensioenpost


Dekkingsgraad


De dekkingsgraad laat zien of Pensioenfonds Recreatie genoeg geld heeft om alle pensioenen nu en in de toekomst te betalen.
Bekijk de dekkingsgraad


Uniform Pensioenoverzicht (UPO)


In het jaarlijkse pensioenoverzicht staat hoeveel pensioen u heeft opgebouwd bij Pensioenfonds Recreatie.
Bekijk uw pensioenoverzicht


Waardeoverdracht


Als u bij een andere pensioenuitvoerder pensioen heeft opgebouwd, kunt u dit meenemen naar Pensioenfonds Recreatie.
Waardeoverdracht aanvragen


ANW-pensioen 


Anw-pensioen is een vrijwillige verzekering. Je partner ontvangt een extra tijdelijke pensioenuitkering als je komt te overlijden.
Meer informatie over het ANW-pensioen

Zoeken

Interview bestuurslid Ellen: "Ik zoek toch altijd weer de Achterhoek op"

27-03-2019

Oud, grijs en stoffig? Zij niet. Net de 38 aangetikt, maar voor haar gevoel nog steeds bijna 35. Tijdens haar studententijd maakte ze je favoriete cocktails in de plaatselijke discotheek. Eigenlijk is ze een echt nachtmens, maar met kinderen… je weet wel. Ontmoet Ellen te Paske - Lievestro. Sinds een jaar bestuurslid bij Pensioenfonds Recreatie, maar al vanaf 2015 actief in de pensioenwereld. Maar, wie schuilt er achter het gezicht van dit bestuurslid?

Waar ga je het liefst heen op vakantie?

“Een warm land! Zo ben ik al eens naar Zuid-Afrika en Botswana geweest. Ik heb zelfs een jaar in Turkije gewoond. Maar de afgelopen jaren gaan we met z’n allen gewoon lekker in Nederland op vakantie. Met vier kids is dat een bewuste keuze. Laat ze één seconde in de auto en het is al heibel. Dus wij zijn heel blij met de Nederlandse vakantieparken. Het liefst die met een overdekt zwembad erbij!”

Heb je binnen Nederland dan nog een voorkeur?

“Het liefst ga ik terug naar Gelderland. Met onze vriendengroep van vroeger zoeken we toch altijd weer de Achterhoek op. Zij hebben ook allemaal kinderen van dezelfde leeftijd. Afgelopen zomer zijn we naar vakantiepark De Twee Bruggen geweest. Binnenkort gaan we naar Marveld in Groenlo.”

Wat heb jij met gastvrijheid?

“Ik heb jarenlang in de horeca gewerkt. Dit deed ik altijd naast mijn studie. Ik begon eigenlijk al met werken toen ik 15 was en het ‘officieel’ nog niet mocht. Gastvrijheid zat er dus al vroeg in bij mij: Ik was altijd bezig om het mensen naar hun zin te maken. Van tevreden gasten kreeg ik zelf ook plezier. Werken in discotheek ‘de Radstake’ vond ik geweldig: ik had altijd leuke mensen om heen. Het maakte mij dus niks uit dat ik tot 05:00 uur aan het werk was.”

Oké, goed. Laten we dit interview afsluiten met je werk. Dus vertel, wat vind je leuk aan werken voor Pensioenfonds Recreatie?

“De mensen in de sector! Dit zijn vaak jonge mensen met kleine pensioenen. In deze sector draait het om gastvrijheid, want recreatie is de link naar plezier. Ook ik vind het belangrijk dat mensen het naar de zin hebben. Daarom moeten wij een gastvrij pensioenfonds zijn en de zorgen uit handen nemen van onze werkgevers, werknemers en gepensioneerden.”

Waarom ben je eigenlijk bestuurslid geworden?

“Ik vind het leuk om mee te denken over de toekomst van het pensioenfond en pensioen in brede zin . Als bestuurslid neem je echt de beslissingen. Pensioen is er voor de maatschappij: samen dragen we een steentje bij om ervoor te zorgen dat wij – en onze medemens – niet in armoede hoeven te leven. Zo hebben mijn ouders het straks (na hard werken) goed voor elkaar. Dat is zo fijn om te zien. Dit gun ik anderen ook. Pensioen staat voor bescherming van en zekerheid voor later. Dit hebben we niet voor niks. In Amerika bijvoorbeeld, staat er een meneer van 72 jouw boodschappen in te pakken omdat hij niet rond kan komen. Dat willen we hier toch niet?”