Meest gezocht


Mijn Pensioenpost 


In uw persoonlijke pensioenpost vindt u berichten over uw pensioen. U kunt uw pensioenpost bekijken wanneer u wilt. 
Bekijk uw pensioenpost


Dekkingsgraad


De dekkingsgraad laat zien of Pensioenfonds Recreatie genoeg geld heeft om alle pensioenen nu en in de toekomst te betalen.
Bekijk de dekkingsgraad


Uniform Pensioenoverzicht (UPO)


In het jaarlijkse pensioenoverzicht staat hoeveel pensioen u heeft opgebouwd bij Pensioenfonds Recreatie.
Bekijk uw pensioenoverzicht


Waardeoverdracht


Als u bij een andere pensioenuitvoerder pensioen heeft opgebouwd, kunt u dit meenemen naar Pensioenfonds Recreatie.
Waardeoverdracht aanvragen


ANW-pensioen 


Anw-pensioen is een vrijwillige verzekering. Je partner ontvangt een extra tijdelijke pensioenuitkering als je komt te overlijden.
Meer informatie over het ANW-pensioen

Zoeken

Wouter Bleckman over het campingleven: ‘Ik houd echt van deze leefstijl!’  

17-09-2019
Wouter Bleckman (aspirant bestuurslid Pensioenfonds Recreatie) op zijn camping De Kuilart
Ken je Wouter Bleckman (29) al? Sinds april 2019 is hij aspirant-bestuurslid bij Pensioenfonds Recreatie. Hij bracht zijn jeugd door op de camping van zijn ouders. Nu is hij samen met zijn zus Annelie (32) en broertje Huub (27) eigenaar van Camping It Wiid (Earnewâld) en Vakantiepark De Kuilart (Koudum). Wouter en Huub zitten voornamelijk in Koudum, hun zus in Earnewâld. Wij willen meer weten…

Hey Wouter, recreatie zit je echt in het bloed hè? 

Dat kun je wel zeggen! 35 jaar geleden besloten mijn ouders het roer om te gooien en een kleine camping (genaamd Simmerwille) te kopen. Uiteindelijk werd het camping ‘It Wiid’ in Earnewâld. Hier ben ik ook opgegroeid. Het campingleven is mij dus met de paplepel ingegoten. Ik houd echt van deze leefstijl!

Niet heel gek dat je nu zelf campingeigenaar bent. Maar je was 24! Vertel, hoe doe je dat?

Mijn ouders wilden op een gegeven moment weten hoe Annelie, Huub en ik onze toekomst zagen. Gingen wij hun camping overnemen? Maar toen klopte een kennis aan: of mijn ouders Vakantiepark De Kuilart wilden kopen. Zij wilden niet, maar wij zagen het wél zitten. Ik weet het nog goed. Mijn vader zei: “Jongens, wij willen jullie niet onder druk zetten, maar dit is echt een mooie kans.” We waren er vrij snel uit en in de zomer van 2014 begon ik op De Kuilart. Uiteindelijk hebben we ook de camping van mijn ouders overgenomen.

Wat deed je toen?

Ik was net klaar met m’n bachelor Bedrijfskunde. Die zomer heb ik hard gewerkt aan een nieuw reserveringssysteem. Na de zomer moest ik terug naar Groningen, waar ik studeerde. Ik wilde eerst mijn master afronden voordat ik me helemaal op onze camping ging storten. Ik stelde een deadline voor mezelf: in juni 2015 ga ik dit bedrijf runnen, dus dan móét ik klaar zijn met mijn studie. En dat is gelukt!

Je leven is vanaf dat moment echt veranderd zeker?

Ja! Ik ben direct na mijn studie naar Koudum verhuisd met mijn vriendin. We zijn inmiddels getrouwd en verwachten ons tweede kindje in december. We wonen nu in een bungalow op het terrein, tussen onze gasten. Ons eigen huis aan de rand van het terrein is bijna af.

Had je vrouw eigenlijk wel zin in het campingleven?

Haha, ja! We zijn samen volwassen geworden, want ik ken haar al sinds mijn 16e. Zij wist dus wel waar ze voor tekende.