Meest gezocht


Mijn Pensioenpost 


In uw persoonlijke pensioenpost vindt u berichten over uw pensioen. U kunt uw pensioenpost bekijken wanneer u wilt. 
Bekijk uw pensioenpost


Dekkingsgraad


De dekkingsgraad laat zien of Pensioenfonds Recreatie genoeg geld heeft om alle pensioenen nu en in de toekomst te betalen.
Bekijk de dekkingsgraad


Uniform Pensioenoverzicht (UPO)


In het jaarlijkse pensioenoverzicht staat hoeveel pensioen u heeft opgebouwd bij Pensioenfonds Recreatie.
Bekijk uw pensioenoverzicht


Waardeoverdracht


Als u bij een andere pensioenuitvoerder pensioen heeft opgebouwd, kunt u dit meenemen naar Pensioenfonds Recreatie.
Waardeoverdracht aanvragen


ANW-pensioen 


Anw-pensioen is een vrijwillige verzekering. Je partner ontvangt een extra tijdelijke pensioenuitkering als je komt te overlijden.
Meer informatie over het ANW-pensioen

Zoeken

Loonheffingskorting toepassen? De Pensioendesk weet hoe het zit!

25-05-2021
berekenen

Onze experts van de Pensioendesk zitten elke werkdag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Veel vragen van gepensioneerden gaan over de loonheffingskorting. Onze expert Robert Wubbeling weet hoe het zit. 

Loonheffingskorting. Wat is het precies? En: wat moet ik ermee?

Robert: ‘Als u met pensioen gaat, kunt u een korting krijgen op de belasting die u betaalt. U hoeft dan dus minder belasting te betalen. Bijvoorbeeld over het pensioen dat u van Pensioenfonds Recreatie krijgt. Dat belastingvoordeel noemen we de loonheffingskorting.
Maar er is wel iets waar u op moet letten, zeker als u meer dan één inkomen hebt. De loonheffingskorting geldt namelijk maar voor één inkomen. We zeggen dan officieel: u mag de loonheffingskorting maar over één inkomen toepassen.

Toen u met pensioen ging, heeft u al aangegeven of u loonheffingskorting bij Pensioenfonds Recreatie wilde. Maar uw situatie kan natuurlijk veranderen. Misschien is uw AOW inmiddels ingegaan. Of u bent toch weer gaan werken, omdat u niet stil kon zitten. Dan heeft u dus meer dan één inkomen. En dan is de vraag: is het nog steeds verstandig om over uw pensioen van Pensioenfonds Recreatie minder belasting te betalen, of over uw andere inkomen? 

Mijn tip: pas de loonheffingskorting toe over uw hoogste inkomen. Is uw pensioenuitkering nog steeds uw hoogste - of enige - inkomen? Dan hoeft u niets te doen. Krijgt u ergens anders een hoger inkomen? Neem dan even contact met ons op. U mag ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen als u hier een vraag over heeft!’

Lees meer over loonheffingskorting

Ook een vraag aan Robert of aan één van onze andere experts? Neem contact met ons op.