Meest gezocht


Mijn Pensioenpost 


In uw persoonlijke pensioenpost vindt u berichten over uw pensioen. U kunt uw pensioenpost bekijken wanneer u wilt. 
Bekijk uw pensioenpost


Dekkingsgraad


De dekkingsgraad laat zien of Pensioenfonds Recreatie genoeg geld heeft om alle pensioenen nu en in de toekomst te betalen.
Bekijk de dekkingsgraad


Uniform Pensioenoverzicht (UPO)


In het jaarlijkse pensioenoverzicht staat hoeveel pensioen u heeft opgebouwd bij Pensioenfonds Recreatie.
Bekijk uw pensioenoverzicht


Waardeoverdracht


Als u bij een andere pensioenuitvoerder pensioen heeft opgebouwd, kunt u dit meenemen naar Pensioenfonds Recreatie.
Waardeoverdracht aanvragen


ANW-pensioen 


Anw-pensioen is een vrijwillige verzekering. Je partner ontvangt een extra tijdelijke pensioenuitkering als je komt te overlijden.
Meer informatie over het ANW-pensioen

Zoeken

Nieuwe pensioenwetgeving gaat waarschijnlijk in op 1 juli 2023

24-10-2022

Op 1 januari 2023 zou de nieuwe pensioenwetgeving ingaan. Maar de Tweede Kamer heeft meer tijd nodig voor de behandeling van de Wet toekomst pensioenen. Daarom heeft minister Carola Schouten laten weten dat de nieuwe pensioenwetgeving waarschijnlijk vanaf 1 juli 2023 gaat gelden.

Op dit moment bespreekt de Tweede Kamer de nieuwe regels voor pensioen. Na behandeling in de Tweede Kamer gaat de conceptwet nog naar de Eerste Kamer.

Wij gaan door met de voorbereidingen

Als de nieuwe pensioenwetgeving er is, maken de werkgevers en vakbonden afspraken over de nieuwe pensioenregeling van Pensioenfonds Recreatie. Wij helpen ze daarbij. We waren al begonnen met de voorbereidingen en we gaan gewoon door. Eind 2026 moet de nieuwe pensioenregeling van Pensioenfonds Recreatie klaar zijn, maar eerder mag ook.  

Er verandert nu nog niets voor jou

Voor jou verandert er voorlopig niets. Dat gebeurt pas als de nieuwe pensioenregeling van Pensioenfonds Recreatie ingaat. Natuurlijk houden we je in de tussentijd wel op de hoogte.

Wil je weten wat er tot nu toe is gebeurd en hoe de planning er verder uitziet? Bekijk dan onze themapagina over het nieuwe pensioenstelsel.