Meest gezocht


Mijn Pensioenpost 


In uw persoonlijke pensioenpost vindt u berichten over uw pensioen. U kunt uw pensioenpost bekijken wanneer u wilt. 
Bekijk uw pensioenpost


Dekkingsgraad


De dekkingsgraad laat zien of Pensioenfonds Recreatie genoeg geld heeft om alle pensioenen nu en in de toekomst te betalen.
Bekijk de dekkingsgraad


Uniform Pensioenoverzicht (UPO)


In het jaarlijkse pensioenoverzicht staat hoeveel pensioen u heeft opgebouwd bij Pensioenfonds Recreatie.
Bekijk uw pensioenoverzicht


Waardeoverdracht


Als u bij een andere pensioenuitvoerder pensioen heeft opgebouwd, kunt u dit meenemen naar Pensioenfonds Recreatie.
Waardeoverdracht aanvragen


ANW-pensioen 


Anw-pensioen is een vrijwillige verzekering. Je partner ontvangt een extra tijdelijke pensioenuitkering als je komt te overlijden.
Meer informatie over het ANW-pensioen

Zoeken

Pensioen voor je partner: binnenkort goed geregeld!

17-09-2019

Wij luisteren naar jouw wensen, en naar die van jouw werkgever. Daarom is er vanaf 1 januari 2020 een pensioen voor je partner als jij overlijdt: het partnerpensioen. Dat staat in de nieuwe cao.

Partnerpensioen is 57% van het ouderdomspensioen
Als je overlijdt op het moment dat je in loondienst bent, krijgt jouw partner partnerpensioen. Het partnerpensioen is 57% van het ouderdomspensioen dat je had gekregen als je tot je pensioen was blijven werken. Het partnerpensioen zit standaard in je pensioenregeling. Je hoeft hier verder niets voor te doen. Je pensioenregeling is dus beter geworden. De pensioenpremie gaat wel iets omhoog. Je werkgever betaalt de helft van de premiestijging. 

Ga je uit dienst?
Dan is er géén partnerpensioen meer voor je partner. Wil je toch een partnerpensioen regelen? Dan kun je een deel van het ouderdomspensioen omruilen voor partnerpensioen. Je ouderdomspensioen wordt dan wel iets minder.

Anw-pensioen blijft bestaan
Het vrijwillige Anw-pensioen blijft bestaan. Als je hiervoor kiest, krijgt je partner na jouw overlijden een extra uitkering. Je partner krijgt deze maandelijkse uitkering tot hij/zij AOW gaat ontvangen. 

Eiko de Vries, voorzitter: Partnerpensioen was wens van werkgevers
'In 2018 interviewden wij een groot aantal werkgevers. Zo kwamen we erachter dat er een sterke wens was voor een partnerpensioen. Werkgevers willen dat gewoon goed voor hun werknemers regelen. Het bestuur deelde deze wens met de sociale partners die in de recreatiesector actief zijn. 

RECRON, FNV Horecabond, CNV Vakmensen, FNV Publiek Belang en WiZZ gingen hiermee aan de slag. Met als resultaat: een partnerpensioen als onderdeel van onze pensioenregeling. Daar zijn wij heel blij mee. De pensioenregeling is met partnerpensioen weer een stuk gastvrijer geworden!'