Meest gezocht


Mijn Pensioenpost 


In uw persoonlijke pensioenpost vindt u berichten over uw pensioen. U kunt uw pensioenpost bekijken wanneer u wilt. 
Bekijk uw pensioenpost


Dekkingsgraad


De dekkingsgraad laat zien of Pensioenfonds Recreatie genoeg geld heeft om alle pensioenen nu en in de toekomst te betalen.
Bekijk de dekkingsgraad


Uniform Pensioenoverzicht (UPO)


In het jaarlijkse pensioenoverzicht staat hoeveel pensioen u heeft opgebouwd bij Pensioenfonds Recreatie.
Bekijk uw pensioenoverzicht


Waardeoverdracht


Als u bij een andere pensioenuitvoerder pensioen heeft opgebouwd, kunt u dit meenemen naar Pensioenfonds Recreatie.
Waardeoverdracht aanvragen


ANW-pensioen 


Anw-pensioen is een vrijwillige verzekering. Je partner ontvangt een extra tijdelijke pensioenuitkering als je komt te overlijden.
Meer informatie over het ANW-pensioen

Zoeken

Pensioendesk weet hoe het zit!

20-06-2022
Pensioendesk Pensioenfonds Recreatie

De experts van de Pensioendesk zitten dagelijks voor u klaar. Regelmatig bellen deelnemers met vragen over pensioenpost. Kan ik de post ook digitaal ontvangen? En hoe geef ik een adreswijziging door? Pensioendesk-expert Robert Wubbeling vertelt.

Iedereen kan zich aanmelden voor digitale post

Robert: ‘Regelmatig bellen mensen ons met de vraag of ze hun pensioenpost zoals het UPO en de jaaropgaves ook digitaal kunnen ontvangen. Dat kan zeker! We moedigen dat van harte aan. Er zitten veel voordelen aan digitale communicatie. Het is sneller, makkelijker, goedkoper en duurzamer. Een deelnemer heeft geen papieren administratie meer nodig. Alle berichten staan overzichtelijk bij elkaar, in de eigen beveiligde omgeving ‘Mijn pensioen’. 

Wilt u zich ook aanmelden hiervoor? Dat kan heel eenvoudig in diezelfde omgeving. 'Maar u mag ons ook altijd bellen als u dat fijner vindt. Dan regelen we het samen.’

Een adreswijziging hoeft u vaak zelf niet door te geven

Een andere vraag die vaak binnenkomt, is hoe u een adreswijziging moet doorgegeven. Robert: ‘Meestal hoeft dat niet. Als een deelnemer verhuist, en zijn adres wijzigt bij de gemeente, krijgen we dat vanzelf door.' Een verhuizing in of naar het buitenland geeft u door aan de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). Die geven het weer aan ons door. Verandert niet uw woonadres, maar alleen uw postadres? Dit geeft u wél zelf door aan het pensioenfonds. Vul daarvoor het formulier ‘Verandering postadres’ in.

Stel ook een vraag

Ook een vraag aan Robert of aan een van onze andere experts?
Stel ‘m via deelnemer@pensioenfondsrecreatie.nl of (050) 52 25 020