Meest gezocht


Mijn Pensioenpost 


In uw persoonlijke pensioenpost vindt u berichten over uw pensioen. U kunt uw pensioenpost bekijken wanneer u wilt. 
Bekijk uw pensioenpost


Dekkingsgraad


De dekkingsgraad laat zien of Pensioenfonds Recreatie genoeg geld heeft om alle pensioenen nu en in de toekomst te betalen.
Bekijk de dekkingsgraad


Uniform Pensioenoverzicht (UPO)


In het jaarlijkse pensioenoverzicht staat hoeveel pensioen u heeft opgebouwd bij Pensioenfonds Recreatie.
Bekijk uw pensioenoverzicht


Waardeoverdracht


Als u bij een andere pensioenuitvoerder pensioen heeft opgebouwd, kunt u dit meenemen naar Pensioenfonds Recreatie.
Waardeoverdracht aanvragen


ANW-pensioen 


Anw-pensioen is een vrijwillige verzekering. Je partner ontvangt een extra tijdelijke pensioenuitkering als je komt te overlijden.
Meer informatie over het ANW-pensioen

Zoeken

Spreekuur: "Kan ik eerder met pensioen, maar wel door blijven werken?"

26-06-2019

"Hoi, ik ben Piet. En dit is mijn vrouw Jo. Ik wil op mijn 65epensioen ontvangen, maar ook blijven werken. Ik weet niet precies wat de mogelijkheden zijn. Moet ik met deeltijdpensioen of kan het ook anders?
Mijn vrouw heeft geen pensioen opgebouwd en werkt op dit moment ook niet, ze is helaas ziek. Wel zijn we even oud, dus krijgen we tegelijk AOW. Maar we hebben ook wat gedoe met de hypotheek, dus we moeten straks iets meer gaan betalen. Wij willen graag inzicht in wat we samen kunnen krijgen. Ook wil ik graag weten wanneer ik voor een deel kan stoppen met werken. Ik heb liever iets minder, als dat betekent dat ik iets eerder kan stoppen."

Hey Piet, wist je dat als het nog 5 jaar duurt voordat je AOW-leeftijd ingaat, je zo veel bij kan werken als je wil. Vroeger was dat niet zo. Maar dat is nu veranderd. Robin kan zo voor je kijken wat je op je AOW-leeftijd krijgt. Komt daar een hoger bedrag uit dan je verwacht had? Dan maakt hij een rekensom om te onderzoeken op welke leeftijd het voor jou aantrekkelijk is om te stoppen met werken. In dit geval vindt Piet het een beter idee om op zijn 65e helemaal te stoppen met werken. Voor een deel door blijven werken tot de pensioenleeftijd werken blijkt helemaal niet nodig. 

Wil jij net als Piet weten wat je te wachten staat als je eerder, of gedeeltelijk stopt met werken?
Laat je werkgever weten dat je geïnteresseerd bent in meer informatie over je pensioen. Jouw werkgever kan voor jou en je collega’s een presentatie over jouw pensioenregeling met persoonlijke spreekuren van Robin regelen.

Hoe ziet een spreekuur eruit?
Tijdens jouw persoonlijke spreekuur vul je samen met Robin je persoonlijke gegevens in op een speciale rekensheet. Heb je een partner? Die gegevens kan hij ook voor je invullen. Neem ze dus vooral even mee. Zo kijkt hij niet alleen naar jouw situatie, maar naar die van jullie beiden. Handig toch? Als hij alle gegevens heeft ingevuld, maakt hij een ingewikkeld rekensommetje en kun jij zien hoeveel je kunt verwachten.

Robin maakt altijd een samenvatting van wat hij met jou heeft besproken. Deze stuurt hij jou toe, zodat je er nog eens goed naar kan kijken. Wil je het misschien net even iets anders? Dan kan hij een nieuwe berekening voor je maken en een beetje met de cijfers schuiven. Net zo lang totdat jij met een gerust hart kan zeggen: ‘zo wil ik met pensioen!’