Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

Pensioenakkoord: eenmalig bedrag uit laten betalen op pensioendatum


Vooruitlopend op het nieuwe pensioenstelsel krijgen werknemers per 1 januari 2023 een extra keuzemogelijkheid. Wanneer uw werknemer dan met pensioen gaat, kan hij of zij eenmalig een bedrag in 1 keer uit laten betalen.

Lees meer

Zo zit het! Eerder met pensioen


Rubriek: zo zit het! Relatiemanager Robin Bond vertelt wat u als werkgever kunt doen als uw werknemer bijna 60 wordt. Zijn gouden tip? Start een oriënterend gesprek en bespreek samen jullie verwachtingen en wensen. Wijs hem of haar ook op de pensioenkeuzes, zoals eerder met pensioen gaan vanaf 60 jaar.

Lees meer

Interview: De toekomst na corona 


De zomer is voorbij en de coronacrisis lijkt op zijn retour. De afgelopen tijd heeft de zwembad- en recreatiebranche heel wat over zich heen gekregen. In een sector waar gastvrijheid bovenaan de lijst staat, was dit niet altijd even makkelijk. Maar de sector toonde veerkracht. Dagelijks spreekt Robin Bond (relatiemanager) werkgevers uit de sector. Hoe was de afgelopen tijd voor hen? Kunnen zij er weer met goede moed tegenaan? En zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet? We kijken terug en blikken vooruit. 

Lees meer

SRGO is zeer tevreden over onze specialisten


We beantwoordden meerdere pensioenvragen van Stichting Sport en Recreatie Goeree-Overflakkee. Lees wat ze van de hulp van onze pensioenspecialisten vinden.

Lees meer

Jan Everaers vertelt over het verantwoordingsorgaan


Jan Everaers is lid van het verantwoordingsorgaan namens de werknemers bij Pensioenfonds Recreatie. Wat doet hij voor het verantwoordingsorgaan? En waarom koos hij voor de pensioenwereld? Wij vroegen hem het hemd van het lijf.

Lees meer

Zwembad De Schaeck is tevreden met onze hulp


We beantwoordden afgelopen jaar meerdere pensioenvragen van Zwembad De Schaeck. Lees wat ze van de hulp van onze pensioenspecialisten vinden.

Lees meer

Ons beleggingsbeleid na werknemersonderzoek


We onderzochten de risicohouding van werknemers en gepensioneerden. Werknemers en gepensioneerden hebben een voorkeur voor een laag risico. Duurzaamheid is belangrijk. Maar het mag niet ten koste gaan van het rendement. Deze mening nemen we mee in ons beleggingsbeleid!

Lees meer

Hogere factuur door vakantiegeld


U heeft de factuur over de maand mei (of periode 5) ontvangen. Ook dit jaar kan het zijn dat de factuur van mei hoger is dan andere maanden.

Lees meer

Raad van toezicht zoekt nieuw lid


Pensioenfonds Recreatie zoekt met ingang van 1 juli 2021 een nieuw lid voor de raad van toezicht. De raad van toezicht bekijkt of het bestuur van het pensioenfonds zijn werk goed doet. Maar ook of het bestuur zich aan het afgesproken beleid houdt.

Lees meer

In 2 minuten op de hoogte van 2020


In ons verkort jaarverslag leest u wat er allemaal is gebeurd in het afgelopen jaar. En dus ook hoe het financieel met ons ging. Hoeveel geld wij uitgaven én voor hoeveel mensen wij het pensioen verzorgen.

Lees meer

Informatie over de ambtshalve nota


Heeft u als werkgever de ambtshalve nota ontvangen? In dit bericht leest u hoe u de ontbrekende gegevens kunt controleren en aanleveren.

Lees meer

Onderzoek naar risico en duurzaam beleggen


In maart 2021 onderzochten we hoe werknemers en gepensioneerden denken over risico en duurzaamheid. Hoeveel risico mogen we nemen met onze beleggingen? En hoe belangrijk is een duurzaam beleid? Ontdek wat dit betekent voor ons beleggingsbeleid.

Lees meer

Pensioen verlagen niet nodig


De pensioenen verlagen is gelukkig niet nodig in 2021. Toch is onze financiële situatie niet gunstig. Lees wat we hieraan gaan doen.

Lees meer

Z-score en performancetoets 2020


Met een Z-score vergelijken we het échte rendement op de beleggingen van ons pensioenfonds met het rendement van de normportefeuille. Door een berekening los te laten op de Z-scores van de laatste 5 jaar, krijgen we ‘de ongecorrigeerde performancetoets’.

Lees meer

Pensioen checken was nog nooit zo makkelijk


Weten uw werknemers hoeveel pensioen zij later krijgen? En wat veranderingen zoals samenwonen, trouwen en een kind krijgen voor hun pensioen betekenen? De Pensioenchecker app geeft meteen antwoord op deze en andere pensioenvragen.  

Lees meer

9+ regeling voor werknemers in loonschaal 10 of hoger


Werkgevers die gebruik maken van de 9+ regeling moeten dit vanaf nu aanpassen in het loonpakket van de werknemer. Eerder moesten werkgevers dit met een speciaal formulier aan ons doorgeven. Dit is dus niet meer nodig.

Lees meer

Wij zijn blij met ondernemers die voor ons kiezen! 


Als gastvrij pensioenfonds zijn we blij met ondernemers die voor ons kiezen. Met hun keuze laten ze weten dat ze vertrouwen in ons pensioenfonds hebben. Sauna Thermen Zuidwolde is 1 van de bedrijven die zich vrijwillig bij ons aansloten.  

Lees meer

In gesprek met Irma Stavenuiter (voorzitter verantwoordingsorgaan)


Irma Stavenuiter is voorzitter van het verantwoordingsorgaan (VO) van Pensioenfonds Recreatie. We spraken met haar over het verantwoordingsorgaan, de pensioenwereld en haar missie. Irma: ‘Ik wil mensen eigenlijk vooral helpen.’

Lees meer

Deelnemersonderzoek naar risico en duurzaamheid


Wij vinden de mening van werknemers en gepensioneerden heel waardevol. Daarom ontvangt een deel van de werknemers en gepensioneerden een uitnodiging voor deelname aan een onderzoek.

Lees meer

Update maatregelen coronavirus


Ook als pensioenfonds hebben we last van het virus. Dat heeft te maken met economische onrust. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Op deze pagina beantwoorden we graag alvast een paar van uw vragen.

Lees meer

Wat betekent het pensioenakkoord voor het pensioen? 


Het nieuwe pensioenakkoord: de Nederlandse pensioenwereld staat voor een enorme verandering. Er komt een nieuw pensioenstelsel. U vraagt zich misschien af wat dat voor u of uw werknemers betekent. Nou, voorlopig nog even niets. De regels moeten uiterlijk 1 januari 2026 zijn ingevoerd.

Lees meer

Vrijwillige pensioenaansluiting payrollbedrijven nu ook mogelijk


Meerdere payrollorganisaties, waaronder Connexie, P-services en MF Groep, sluiten zich per 1 januari 2021 vrijwillig aan bij Pensioenfonds Recreatie. Vanaf 1 januari start de pensioenopbouw bij Pensioenfonds Recreatie.

Lees meer

Wat betekent het pensioenakkoord voor het pensioen? 


Het nieuwe pensioenakkoord: de Nederlandse pensioenwereld staat voor een enorme verandering. Er komt een nieuw pensioenstelsel. U vraagt zich misschien af wat dat voor u of uw werknemers betekent. Nou, voorlopig nog even niets. De regels moeten uiterlijk 1 januari 2026 zijn ingevoerd.

Lees meer

Nieuwe regeling 2021: pensioenopbouw mogelijk bij onbetaald verlof palliatieve zorg


Tijdens onbetaald verlof kan uw werknemer eventueel ouderdomspensioen blijven opbouwen. Dit geldt bij ouderschapsverlof, een sabbatical, studieverlof en levensloopverlof. In 2021 wordt onbetaald verlof voor palliatieve zorg aan dit rijtje toegevoegd. 

Lees meer

Pensioenregeling in het Engels


Heeft u anderstalige werknemers in dienst? Dan kunnen zij vanaf nu de basisinformatie over hun pensioenregeling in het Engels lezen.

Lees meer

Het jaar 2019 in één oogopslag


Wat waren de belangrijkste gebeurtenissen voor Pensioenfonds Recreatie in 2019? U leest het in ons verkort jaarverslag.

Lees meer

Reminder: Uniforme pensioenaangifte vervangt binnenkort kopie loonaangifte


Wij informeerden u al eerder over de uniforme pensioenaangifte (upa) die de pensioenaangifte via een kopie loonaangifte vervangt vanaf 2021.

Lees meer

Geen werkgeversevent, wel staat Robin voor u klaar!


We hebben besloten het werkgeversevent niet door te laten gaan.

Lees meer

Upa vervangt vanaf 2021 kopie loonaangifte


Pensioenfonds Recreatie stapt vanaf 1 januari 2021 over op de uniforme pensioenaangifte (upa).

Lees meer