Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

Betaald ouderschapsverlof en pensioen


Vanaf 2 augustus 2022 kunnen ouders allebei 9 weken betaald ouderschapsverlof opnemen. Als jouw werknemers betaald ouderschapsverlof opnemen, verandert de pensioenopbouw. Zij kunnen wel pensioen blijven opbouwen over de verlofuren. Willen jouw werknemers pensioen blijven opbouwen, geef dit dan aan ons door.

Lees meer

Oplossingen voor een tekort aan personeel


Personeel vinden en behouden in de recreatiesector is niet altijd makkelijk. Lees over de oplossingen, die Mariska Eshuis (eigenaar camping de Zandstuve) bedacht met collega’s en ondernemers.

Lees meer

Relatiemanager Rutger Kluiver deelt zijn eerste ervaringen


Rutger Kluiver nam 1 juni het stokje over van Robin Bond. Als relatiemanager helpt hij werkgevers graag verder met vragen over pensioen. Hij vertelt over zijn eerste maanden als relatiemanager.

Lees meer

Rutger en Robin: duogesprek met de oude én nieuwe relatiemanager


Na bijna vier jaar heeft Pensioenfonds Recreatie een nieuwe relatiemanager. Rutger Kluiver nam op 1 juni het stokje over van Robin Bond. Maar wat doet een relatiemanager nu precies? Wat moeten we weten over Rutger? Om antwoord op deze vragen te krijgen, trommelden we de vertrekkende en nieuwe relatiemanager samen op voor een duogesprek.

Lees meer

Antwoord op 3 veelgestelde werkgeversvragen


Onze experts helpen u graag als u vragen heeft. We verzamelden de meestgestelde vragen van werkgevers en geven er een antwoord op. Lees of uw antwoord erbij zit.

Lees meer

Pensioenfonds Recreatie in het nieuws


Op 1 februari verscheen er een artikel over Pensioenfonds Recreatie in het vakblad Pensioen Pro. Het artikel is op onze website gezet met toestemming van FD Mediagroep.

Lees meer

Werknemersoverzichten niet meer beschikbaar via werkgeversportaal


Sinds we met de uniforme pensioenaangifte (upa) werken staan de werknemersoverzichten niet meer in het werkgeversportaal. Deze én meer gegevens vindt u sinds de upa in uw salarispakket.

Lees meer

2022: pensioenpremie blijft gelijk, opbouwpercentage omlaag


Per 1 januari 2022 verandert de pensioenregeling. De sociale partners (HISWA-RECRON, FNV Recreatie, WiZZ, CNV Vakmensen en FNV Publiek Belang) maken hier elk jaar afspraken over. Zij spraken af dat de pensioenpremie in 2022 gelijk blijft. Maar er zijn wel maatregelen nodig om de pensioenen te kunnen blijven betalen. Daarom verlagen we het opbouwpercentage. 

Lees meer

Maak kennis met bestuurslid Imke Hollander


Eigenlijk is ze geen nieuw gezicht voor ons. Maar ze is wél nieuw bij het bestuur. Imke Hollander was al 4 jaar extern lid van de beleggingscommissie. En sinds september is ze ons nieuwste bestuurslid. Investeringen, modellen en lange-termijnvoorspellingen, daar wordt ze blij van!

Lees meer

Eerlijk gesprek over werkgevers aansluiten


Pensioenfonds Recreatie is er voor alle werkgevers in de zwembad- en recreatiebranche. Soms weten werkgevers niet dat ze zich bij ons moeten aansluiten. Of ze sluiten zich niet op tijd bij ons aan. Dan kijken we samen naar de gevolgen.

Lees meer

Waardeoverdracht weer mogelijk


De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Recreatie ligt boven de 100%. Dit betekent dat waardeoverdracht weer mogelijk is. Waardeoverdracht is het meenemen van het eerder opgebouwde pensioen bij een ander pensioenfonds. Zo houdt een werknemer alle pensioenen bij elkaar.

Lees meer

Pensioenakkoord: eenmalig bedrag uit laten betalen op pensioendatum


Vooruitlopend op het nieuwe pensioenstelsel krijgen werknemers per 1 januari 2023 een extra keuzemogelijkheid. Wanneer uw werknemer dan met pensioen gaat, kan hij of zij eenmalig een bedrag in 1 keer uit laten betalen.

Lees meer

Zo zit het! Eerder met pensioen


Rubriek: zo zit het! Relatiemanager Robin Bond vertelt wat u als werkgever kunt doen als uw werknemer bijna 60 wordt. Zijn gouden tip? Start een oriënterend gesprek en bespreek samen jullie verwachtingen en wensen. Wijs hem of haar ook op de pensioenkeuzes, zoals eerder met pensioen gaan vanaf 60 jaar.

Lees meer

Interview: De toekomst na corona 


De zomer is voorbij en de coronacrisis lijkt op zijn retour. De afgelopen tijd heeft de zwembad- en recreatiebranche heel wat over zich heen gekregen. In een sector waar gastvrijheid bovenaan de lijst staat, was dit niet altijd even makkelijk. Maar de sector toonde veerkracht. Dagelijks spreekt Robin Bond (relatiemanager) werkgevers uit de sector. Hoe was de afgelopen tijd voor hen? Kunnen zij er weer met goede moed tegenaan? En zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet? We kijken terug en blikken vooruit. 

Lees meer

SRGO is zeer tevreden over onze specialisten


We beantwoordden meerdere pensioenvragen van Stichting Sport en Recreatie Goeree-Overflakkee. Lees wat ze van de hulp van onze pensioenspecialisten vinden.

Lees meer

Jan Everaers vertelt over het verantwoordingsorgaan


Jan Everaers is lid van het verantwoordingsorgaan namens de werknemers bij Pensioenfonds Recreatie. Wat doet hij voor het verantwoordingsorgaan? En waarom koos hij voor de pensioenwereld? Wij vroegen hem het hemd van het lijf.

Lees meer

Zwembad De Schaeck is tevreden met onze hulp


We beantwoordden afgelopen jaar meerdere pensioenvragen van Zwembad De Schaeck. Lees wat ze van de hulp van onze pensioenspecialisten vinden.

Lees meer

Ons beleggingsbeleid na werknemersonderzoek


We onderzochten de risicohouding van werknemers en gepensioneerden. Werknemers en gepensioneerden hebben een voorkeur voor een laag risico. Duurzaamheid is belangrijk. Maar het mag niet ten koste gaan van het rendement. Deze mening nemen we mee in ons beleggingsbeleid!

Lees meer

Hogere factuur door vakantiegeld


U heeft de factuur over de maand mei (of periode 5) ontvangen. Ook dit jaar kan het zijn dat de factuur van mei hoger is dan andere maanden.

Lees meer

Raad van toezicht zoekt nieuw lid


Pensioenfonds Recreatie zoekt met ingang van 1 juli 2021 een nieuw lid voor de raad van toezicht. De raad van toezicht bekijkt of het bestuur van het pensioenfonds zijn werk goed doet. Maar ook of het bestuur zich aan het afgesproken beleid houdt.

Lees meer

In 2 minuten op de hoogte van 2020


In ons verkort jaarverslag leest u wat er allemaal is gebeurd in het afgelopen jaar. En dus ook hoe het financieel met ons ging. Hoeveel geld wij uitgaven én voor hoeveel mensen wij het pensioen verzorgen.

Lees meer

Informatie over de ambtshalve nota


Heeft u als werkgever de ambtshalve nota ontvangen? In dit bericht leest u hoe u de ontbrekende gegevens kunt controleren en aanleveren.

Lees meer

Onderzoek naar risico en duurzaam beleggen


In maart 2021 onderzochten we hoe werknemers en gepensioneerden denken over risico en duurzaamheid. Hoeveel risico mogen we nemen met onze beleggingen? En hoe belangrijk is een duurzaam beleid? Ontdek wat dit betekent voor ons beleggingsbeleid.

Lees meer

Pensioen verlagen niet nodig


De pensioenen verlagen is gelukkig niet nodig in 2021. Toch is onze financiële situatie niet gunstig. Lees wat we hieraan gaan doen.

Lees meer

Z-score en performancetoets 2020


Met een Z-score vergelijken we het échte rendement op de beleggingen van ons pensioenfonds met het rendement van de normportefeuille. Door een berekening los te laten op de Z-scores van de laatste 5 jaar, krijgen we ‘de ongecorrigeerde performancetoets’.

Lees meer

Pensioen checken was nog nooit zo makkelijk


Weten uw werknemers hoeveel pensioen zij later krijgen? En wat veranderingen zoals samenwonen, trouwen en een kind krijgen voor hun pensioen betekenen? De Pensioenchecker app geeft meteen antwoord op deze en andere pensioenvragen.  

Lees meer

9+ regeling voor werknemers in loonschaal 10 of hoger


Werkgevers die gebruik maken van de 9+ regeling moeten dit vanaf nu aanpassen in het loonpakket van de werknemer. Eerder moesten werkgevers dit met een speciaal formulier aan ons doorgeven. Dit is dus niet meer nodig.

Lees meer

Wij zijn blij met ondernemers die voor ons kiezen! 


Als gastvrij pensioenfonds zijn we blij met ondernemers die voor ons kiezen. Met hun keuze laten ze weten dat ze vertrouwen in ons pensioenfonds hebben. Sauna Thermen Zuidwolde is 1 van de bedrijven die zich vrijwillig bij ons aansloten.  

Lees meer

In gesprek met Irma Stavenuiter (voorzitter verantwoordingsorgaan)


Irma Stavenuiter is voorzitter van het verantwoordingsorgaan (VO) van Pensioenfonds Recreatie. We spraken met haar over het verantwoordingsorgaan, de pensioenwereld en haar missie. Irma: ‘Ik wil mensen eigenlijk vooral helpen.’

Lees meer

Deelnemersonderzoek naar risico en duurzaamheid


Wij vinden de mening van werknemers en gepensioneerden heel waardevol. Daarom ontvangt een deel van de werknemers en gepensioneerden een uitnodiging voor deelname aan een onderzoek.

Lees meer