Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

Hoorrecht

Gepubliceerd op:

Vanaf 1 juli 2023 geldt de Wet toekomst pensioenen. Als gepensioneerde of oud-deelnemer kun je in verenigingsverband meedenken met sociale partners over het omzetten van de pensioenen naar de nieuwe regels.

Lees meer

Webinar: nieuwe regels voor pensioen

Gepubliceerd op:

De Wet toekomst pensioenen is op 1 juli ingegaan. Wat blijft hetzelfde en wat gaat er veranderen voor jou en je werknemers? Op woensdag 27 september van 19:30 tot 20:30 uur vertellen we je hier meer over in ons online webinar!

Lees meer

We hebben ons herstelplan aangepast

Gepubliceerd op:

Onze dekkingsgraad is afgelopen maanden meer toegenomen dan verwacht. We hebben daarom ons herstelplan van 2022 aangepast. Lees wat dit voor jou kan betekenen.

Lees meer

Pensioen al 25 jaar een belangrijke arbeidsvoorwaarde

Gepubliceerd op:

Pensioenfonds Recreatie bestaat 25 jaar, reden voor een feestje! Lees het interview met Johan Bijlsma (FNV Recreatie) en Martin Merks (HISWA-RECRON).

Lees meer

Pim is één van de langst aangesloten werkgevers

Gepubliceerd op:

Pim Meijkamp is als werkgever al sinds 2005 aangesloten bij Pensioenfonds Recreatie. Hij is eigenaar van vakantiepark Delftse Hout. En hij is lid van het verantwoordingsorgaan. Wij vroegen hem naar zijn ervaring met Pensioenfonds Recreatie.

Lees meer

Z-score en performancetoets 2022

Gepubliceerd op:

Werkgevers in de recreatiebranche, zwembaden en -scholen sluiten verplicht aan bij Pensioenfonds Recreatie. Ons fonds is een zogenoemd ‘verplichtgesteld bedrijfstakpensioenfonds’. Maar er zijn uitzonderingen op deze regel. Een onderneming kan vrijstelling vragen en krijgen. De onderneming hoeft zich dan niet aan te sluiten bij ons pensioenfonds. Maar daar moet dan wél een goede reden voor zijn. Die redenen staan in de Wet Bpf 2000, in het vrijstellings- en boetebesluit.

Lees meer

Raad van Toezicht zoekt 2 nieuwe leden

Gepubliceerd op:

Pensioenfonds Recreatie zoekt met ingang van 1 juli 2023 twee nieuwe leden voor de Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht bekijkt of het bestuur van het pensioenfonds zijn werk goed doet. Maar ook of het bestuur zich aan het afgesproken beleid houdt.

Lees meer

Kees Scheepens benoemd tot bestuurslid

Gepubliceerd op:

Kees Scheepens is per 1 januari 2023 benoemd tot bestuurslid. Kees zit in het bestuur namens de werkgevers en is voorgesteld door HISWA-RECRON.

Lees meer

Nieuwe voorzitter Ansfried Snijders wil de taal van de deelnemers spreken

Gepubliceerd op:

Ansfried Snijders is onze nieuwe voorzitter. Wie is hij en hoe kijkt hij naar de belangrijkste kansen en uitdagingen voor de toekomst? We vroegen het hem.

Lees meer

Pensioenopbouw bij wisselende uren

Gepubliceerd op:

In de pensioenregeling bouwt jouw werknemer pensioen op over het aantal uren dat hij of zij werkt. Niet alleen over het vaste aantal uren die in het contract staan. We laten zien hoe het werkt met een rekenvoorbeeld.

Lees meer

Zorgdierentuin Zie-ZOO aangesloten bij pensioenfonds

Gepubliceerd op:

Sinds kort is Zie-ZOO – de enige zorgdierentuin van Nederland – aangesloten bij Pensioenfonds Recreatie. Directeur Bert van IJken vertelt over zijn dierentuin en over het belang van het kunnen bieden van een goed pensioen.

Lees meer

De pensioenregeling in 2023: premie blijft gelijk, opbouwpercentage omlaag

Gepubliceerd op:

Per 1 januari 2023 verandert de pensioenregeling. De sociale partners (HISWA-RECRON, FNV Recreatie, WiZZ, CNV Vakmensen en FNV Publiek Belang) maken hier elk jaar afspraken over. Zij spraken af dat de pensioenpremie in 2023 gelijk blijft. Maar er zijn wel maatregelen nodig om de pensioenen te kunnen blijven betalen. Daarom verlagen we het opbouwpercentage. 

Lees meer

“Blijf je vooral onderscheiden door service en communicatie”

Gepubliceerd op:

Hij was 22 jaar actief bij het pensioenfonds maar nu neemt voorzitter Eiko de Vries afscheid. We vroegen hem terug te blikken op de ontwikkelingen van de afgelopen jaren, en 2022 in het bijzonder. En natuurlijk staan we ook stil bij de hoogtepunten in zijn loopbaan.

Lees meer

Contactgegevens van uw Oekraïense werknemers

Gepubliceerd op:

In de recreatiesector zijn relatief veel Oekraïense werknemers in dienst. Maar niet alleen Oekraïners: ook werknemers van andere nationaliteiten werken in de recreatie. We verliezen soms het contact met uw werknemer als deze terugkeert naar eigen land. Daarom is het belangrijk dat uw werknemer contactgegevens aan ons doorgeeft.

Lees meer

Oplossingen voor een tekort aan personeel

Gepubliceerd op:

Personeel vinden en behouden in de recreatiesector is niet altijd makkelijk. Lees over de oplossingen, die Mariska Eshuis (eigenaar camping de Zandstuve) bedacht met collega’s en ondernemers.

Lees meer

Betaald ouderschapsverlof en pensioen

Gepubliceerd op:

Vanaf 2 augustus 2022 kunnen ouders allebei 9 weken betaald ouderschapsverlof opnemen. Als uw werknemers betaald ouderschapsverlof opnemen, verandert de pensioenopbouw. Zij kunnen wel pensioen blijven opbouwen over de verlofuren. Willen uw werknemers pensioen blijven opbouwen, geef dit dan aan ons door.

Lees meer

Relatiemanager Rutger Kluiver deelt zijn eerste ervaringen

Gepubliceerd op:

Rutger Kluiver nam 1 juni het stokje over van Robin Bond. Als relatiemanager helpt hij werkgevers graag verder met vragen over pensioen. Hij vertelt over zijn eerste maanden als relatiemanager.

Lees meer

Rutger en Robin: duogesprek met de oude én nieuwe relatiemanager

Gepubliceerd op:

Na bijna vier jaar heeft Pensioenfonds Recreatie een nieuwe relatiemanager. Rutger Kluiver nam op 1 juni het stokje over van Robin Bond. Maar wat doet een relatiemanager nu precies? Wat moeten we weten over Rutger? Om antwoord op deze vragen te krijgen, trommelden we de vertrekkende en nieuwe relatiemanager samen op voor een duogesprek.

Lees meer

Antwoord op 3 veelgestelde werkgeversvragen

Gepubliceerd op:

Onze experts helpen u graag als u vragen heeft. We verzamelden de meestgestelde vragen van werkgevers en geven er een antwoord op. Lees of uw antwoord erbij zit.

Lees meer

Pensioenfonds Recreatie in het nieuws

Gepubliceerd op:

Op 1 februari verscheen er een artikel over Pensioenfonds Recreatie in het vakblad Pensioen Pro. Het artikel is op onze website gezet met toestemming van FD Mediagroep.

Lees meer

Werknemersoverzichten niet meer beschikbaar via werkgeversportaal

Gepubliceerd op:

Sinds we met de uniforme pensioenaangifte (upa) werken staan de werknemersoverzichten niet meer in het werkgeversportaal. Deze én meer gegevens vindt u sinds de upa in uw salarispakket.

Lees meer

2022: pensioenpremie blijft gelijk, opbouwpercentage omlaag

Gepubliceerd op:

Per 1 januari 2022 verandert de pensioenregeling. De sociale partners (HISWA-RECRON, FNV Recreatie, WiZZ, CNV Vakmensen en FNV Publiek Belang) maken hier elk jaar afspraken over. Zij spraken af dat de pensioenpremie in 2022 gelijk blijft. Maar er zijn wel maatregelen nodig om de pensioenen te kunnen blijven betalen. Daarom verlagen we het opbouwpercentage. 

Lees meer

Maak kennis met bestuurslid Imke Hollander

Gepubliceerd op:

Eigenlijk is ze geen nieuw gezicht voor ons. Maar ze is wél nieuw bij het bestuur. Imke Hollander was al 4 jaar extern lid van de beleggingscommissie. En sinds september is ze ons nieuwste bestuurslid. Investeringen, modellen en lange-termijnvoorspellingen, daar wordt ze blij van!

Lees meer

Eerlijk gesprek over werkgevers aansluiten

Gepubliceerd op:

Pensioenfonds Recreatie is er voor alle werkgevers in de zwembad- en recreatiebranche. Soms weten werkgevers niet dat ze zich bij ons moeten aansluiten. Of ze sluiten zich niet op tijd bij ons aan. Dan kijken we samen naar de gevolgen.

Lees meer

Waardeoverdracht weer mogelijk

Gepubliceerd op:

De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Recreatie ligt boven de 100%. Dit betekent dat waardeoverdracht weer mogelijk is. Waardeoverdracht is het meenemen van het eerder opgebouwde pensioen bij een ander pensioenfonds. Zo houdt een werknemer alle pensioenen bij elkaar.

Lees meer

Zo zit het! Eerder met pensioen

Gepubliceerd op:

Rubriek: zo zit het! Relatiemanager Robin Bond vertelt wat u als werkgever kunt doen als uw werknemer bijna 60 wordt. Zijn gouden tip? Start een oriënterend gesprek en bespreek samen jullie verwachtingen en wensen. Wijs hem of haar ook op de pensioenkeuzes, zoals eerder met pensioen gaan vanaf 60 jaar.

Lees meer

Interview: De toekomst na corona 

Gepubliceerd op:

De zomer is voorbij en de coronacrisis lijkt op zijn retour. De afgelopen tijd heeft de zwembad- en recreatiebranche heel wat over zich heen gekregen. In een sector waar gastvrijheid bovenaan de lijst staat, was dit niet altijd even makkelijk. Maar de sector toonde veerkracht. Dagelijks spreekt Robin Bond (relatiemanager) werkgevers uit de sector. Hoe was de afgelopen tijd voor hen? Kunnen zij er weer met goede moed tegenaan? En zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet? We kijken terug en blikken vooruit. 

Lees meer

SRGO is zeer tevreden over onze specialisten

Gepubliceerd op:

We beantwoordden meerdere pensioenvragen van Stichting Sport en Recreatie Goeree-Overflakkee. Lees wat ze van de hulp van onze pensioenspecialisten vinden.

Lees meer

Jan Everaers vertelt over het verantwoordingsorgaan

Gepubliceerd op:

Jan Everaers is lid van het verantwoordingsorgaan namens de werknemers bij Pensioenfonds Recreatie. Wat doet hij voor het verantwoordingsorgaan? En waarom koos hij voor de pensioenwereld? Wij vroegen hem het hemd van het lijf.

Lees meer

Zwembad De Schaeck is tevreden met onze hulp

Gepubliceerd op:

We beantwoordden afgelopen jaar meerdere pensioenvragen van Zwembad De Schaeck. Lees wat ze van de hulp van onze pensioenspecialisten vinden.

Lees meer