Overslaan en naar inhoud gaan

9+ regeling voor werknemers in loonschaal 10 of hoger


Werkgevers die gebruik maken van de 9+ regeling moeten vanaf nu hun werknemer hiervoor aanmelden met de uniforme pensioenaangifte (upa). Daarna gaat de werknemer meteen pensioen opbouwen in de 9+ regeling. Eerder moesten werkgevers dit met een speciaal formulier aan ons doorgeven. Dit is dus niet meer nodig.

Wat is de 9+ regeling?

De 9+ regeling is een vrijwillige regeling voor werknemers die in schaal 10 of hoger zitten. In loonschaal 9 of lager bouwen uw werknemers automatisch pensioen op in de basis pensioenregeling tot een maximum van € 58.311 (2021). In de 9+ regeling kunnen werknemers die in schaal 10 of hoger zitten ook pensioen opbouwen over het inkomen boven het maximum van de basis pensioenregeling. Dat kan tot een jaarloon van
€ 112.189 (2021). De 9+ regeling geldt voor de sector verblijfsrecreatie én zwembaden.

Een compleet pensioenpakket met de 9+ regeling

De 9+ regeling kent dezelfde zekerheden als de basis pensioenregeling: pensioen voor later, pensioen voor nabestaanden en bij arbeidsongeschiktheid. Dit is er geregeld in de basisregeling.

Premie is gelijk aan de basisregeling

De premie en premieverdeling voor de 9+ regeling is hetzelfde als de premie voor de basisregeling. Bekijk alle premiegegevens.

Heeft u vragen?

Als werkgever heeft u bij Pensioenfonds Recreatie uw eigen relatiemanager. Zijn naam is Robin Bond. U kunt bij hem terecht met al uw vragen op pensioengebied. U kunt hem bereiken op: 06 14 18 08 46 en via robin.bond@pensioenfondsrecreatie.nl.