Overslaan en naar inhoud gaan

Eerlijk gesprek over werkgevers aansluiten


Pensioenfonds Recreatie is er voor alle werkgevers in de zwembad- en recreatiebranche. Soms weten werkgevers niet dat ze zich bij ons moeten aansluiten. Of ze sluiten zich niet op tijd bij ons aan. Dan kijken we samen naar de gevolgen. Relatiemanager Robin Bond: “Wij gaan met die werkgevers in gesprek. We bekijken elke situatie apart. Zo kunnen we een keuze maken waarin we de situatie van de werkgever mee laten wegen.”

We zijn er voor alle werkgevers in de recreatiebranche

Alle werknemers in de branche bouwen pensioen bij ons op. Dit hebben werkgevers en werknemers in de branche samen met elkaar afgesproken. Relatiemanager Robin legt uit: “Dat wil zeggen: werkgevers in de recreatie, en werkgevers van zwembaden en zwemscholen moeten zich bij ons aansluiten. Hun werknemers bouwen daardoor pensioen bij ons op. En de werkgever betaalt ons pensioenpremie.”

Met terugwerkende kracht

Sluit een werkgever zich niet op tijd aan bij Pensioenfonds Recreatie? Dan betaalt hij die premie soms met terugwerkende kracht. Dat bedrag kan flink oplopen. Robin vertelt: “We denken in zo’n geval wel echt met de werkgever mee. Denk aan een openluchtzwembad dat afhankelijk is van subsidie. We kijken dan wat de mogelijkheden zijn.”

Hoe zit het met twijfelgevallen?

De meeste werkgevers in de recreatiebranche sluiten zich bij ons aan. Zwembaden en verhuur van accommodaties bijvoorbeeld. Robin: “Maar er zijn twijfelgevallen. Hoe zit het bijvoorbeeld met een sportschool die ook een zwembad heeft? Of een bedrijf dat bemiddelt voor verblijfsrecreatie? Moet zo’n werkgever zich aansluiten bij Pensioenfonds Recreatie? Dat zoeken we uit.”

Een eerlijk gesprek met de werkgever

Robin Bond gaat in zo’n situatie het gesprek aan met de werkgever. “Twijfelen we of een werkgever onder Pensioenfonds Recreatie valt? Dan gaan we gewoon open en eerlijk in gesprek. We bespreken wat de activiteiten van de werkgever zijn. En wat we moeten regelen om de werkgever aan te sluiten.”

Onze relatiemanager helpt u graag bij al uw vragen. Een persoonlijke benadering en een eerlijk verhaal vindt hij belangrijk. Neem contact op voor meer informatie.