Overslaan en naar inhoud gaan

Waardeoverdracht weer mogelijk


De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Recreatie ligt boven de 100%. Dit betekent dat waardeoverdracht weer mogelijk is. Waardeoverdracht is het meenemen van het eerder opgebouwde pensioen bij een ander pensioenfonds. Zo houdt een werknemer alle pensioenen bij elkaar.

Opgebouwd pensioen meenemen

Er zijn 2 situaties waarin een werknemer het pensioen kan meenemen:

  1. De werknemer heeft bij een vorige werkgever pensioen opgebouwd bij een ander pensioenfonds. Dan kan de werknemer dit opgebouwde pensioen meenemen naar Pensioenfonds Recreatie. 
  2. De werknemer gaat uit dienst en gaat bij een nieuwe werkgever pensioen opbouwen. Dan kan de werknemer het bij Recreatie opgebouwde pensioen meenemen naar zijn nieuwe pensioenfonds.

Beleidsdekkingsgraad was in september 100,1%

Pensioenfondsen mogen alleen meewerken aan waardeoverdracht als hun beleidsdekkingsgraad hoger is dan 100%. In september 2021 was onze beleidsdekkingsgraad 100,1%. Dat betekent dat we waardeoverdrachten kunnen doen. Bekijk de beleidsdekkingsgraad op dit moment.

Werknemer kan zelf waardeoverdracht aanvragen

De werknemer vraagt zelf waardeoverdracht aan. Hij of zij zit dan nog nergens aan vast. De werknemer krijgt een voorstel en vergelijkt daarna de pensioenregelingen. Het kan zijn dat het nieuwe pensioenfonds een minder goede regeling heeft. Dan kan de werknemer het pensioen beter laten staan. De Pensioenvergelijker (pdf) helpt met kiezen.

Lees meer over waardeoverdracht.