Overslaan en naar inhoud gaan

Update maatregelen coronavirus


Het coronavirus heeft nog steeds veel invloed in Nederland en daarbuiten. De gevolgen van de crisis zijn heel divers. Zo zien we dat het bezoek aan de vakantieparken gelukkig een vlucht neemt. Helaas is de situatie voor de zwembaden heel anders. Ook voor vakantieparken waarbij het restaurant een grote rol speelt, is het nog lastig. Hoe dan ook, in welke situatie u ook zit: we wensen u heel veel sterkte, want deze crisis is voor niemand makkelijk! Wij blijven aan pensioen werken, ook tijdens de coronacrisis. 

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Op deze pagina beantwoorden we graag alvast een paar van uw vragen. Heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op.  

 

Premiebetaling

Vorig jaar hebben veel bedrijven gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot uitstel van premiebetaling. Samen zijn we door deze moeilijk periode heen gegaan. Vanaf 1 juli 2020 geldt het normale incassobeleid. We zien ook dat dit haalbaar is voor de werkgevers. Mocht het u toch niet lukken om tijdig te betalen? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar: werkgever@pensioenfondsrecreatie.nl  

Bijdrage uit de NOW-regeling? Pensioenopbouw blijft

Indien u gebruik maakt van de NOW-regeling (tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) dan ontvangt u ook een bijdrage voor het betalen van de pensioenpremies. U bent daardoor in staat om de premienota’s voor de pensioenregeling te betalen. Wij vragen u dit te doen als u van NOW-regeling gebruik maakt.

De NOW-regeling heeft geen gevolgen voor de pensioenopbouw van uw werknemers. U krijgt een ‘vergoeding’ voor het feit dat u werknemers in dienst houdt. De loondoorbetaling wijzigt niet. Het loon wat u aan ons doorgeeft wijzigt niet.