Overslaan en naar inhoud gaan

Zo zit het! Eerder met pensioen


Robin: ‘Misschien wil uw werknemer eerder stoppen met werken. Maar weet hij of zij niet waar te beginnen. Hoe zorgt u ervoor dat uw werknemer op de best mogelijke manier met pensioen gaat? Mijn gouden tip: voorkom verrassingen. Ga op tijd in gesprek met elkaar. Want er is meer mogelijk dan uw werknemer vaak denkt. Hij of zij kan namelijk al vanaf 60 jaar gedeeltelijk met pensioen. 

Samen in gesprek is de eerste stap

Check de verjaardagskalender. Heeft u een werknemer in dienst die bijna 60 wordt? Start dan alvast een oriënterend gesprek over toekomstplannen. Dit is een goede eerste stap in de richting van het pensioen. Benadruk dat u dit gesprek voert om samen na te denken over de toekomst. Vraag hoe hij of zij de komende 7 jaar voor zich ziet.  En bespreek samen jullie verwachtingen en wensen. Zo voorkomt u verrassingen. Wijs ook op de pensioenkeuzes. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om al vanaf 60 jaar met pensioen te gaan. Goed om te weten: het pensioen moet dan wel over meer jaren worden uitbetaald. De uiteindelijke pensioenuitkering wordt hierdoor lager.’ 

Wij staan voor u klaar

Heeft u vragen over pensioenkeuzes? Of heeft u hulp nodig bij de aanpak van zo’n oriënterend gesprek met uw werknemer? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.