Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

Werkgevers en werknemers maken afspraken over nieuwe regels voor pensioen

Gepubliceerd op:

Op 1 juli 2023 is de nieuwe pensioenwet ingegaan. Onze sociale partners hebben een transitieplan gemaakt met de afspraken over onze nieuwe pensioenregeling. Bekijk nu het transitieplan.

Lees meer

Dekkingsgraad oktober 2023

Gepubliceerd op:

In oktober steeg de beleidsdekkingsgraad naar 114,8% (eind september: 114,0%). De actuele dekkingsgraad daalde naar 119,2% (eind september: 120,7%).

Lees meer

Bekijk ons webinar over nieuwe regels voor pensioen

Gepubliceerd op:

De Wet toekomst pensioenen is op 1 juli ingegaan. Wat blijft hetzelfde en wat gaat er veranderen? Op woensdag 27 september vertelden we hier meer over in ons online webinar. Heb je het gemist? Je kunt het webinar nu terugkijken!

Lees meer

Nieuwe regels pensioen in troonrede

Gepubliceerd op:

Dinsdag 19 september was het Prinsjesdag. De koning sprak de troonrede uit en opende zo het nieuwe parlementaire jaar. In de troonrede ging het kort over de nieuwe regels voor pensioen. Lees meer.

Lees meer

We hebben ons herstelplan aangepast

Gepubliceerd op:

Onze dekkingsgraad is afgelopen maanden meer toegenomen dan verwacht. We hebben daarom ons herstelplan van 2022 aangepast. Lees wat dit voor jou kan betekenen.

Lees meer

Het verkort jaarverslag 2022 is er

Gepubliceerd op:

In het jaarverslag vertellen we hoe het financieel met Pensioenfonds Recreatie ging in 2022. En welke resultaten we hebben bereikt. Nieuwsgierig? We hebben de belangrijkste feiten voor je op een rij gezet in ons verkort jaarverslag.

Lees meer

Pensioenspecialist Bart over 25 jaar pensioen

Gepubliceerd op:

De pensioenregeling van Pensioenfonds Recreatie bestaat 25 jaar. Wat betekent pensioen voor je als je 25 jaar oud bent? En hoe ziet je pensioen er eigenlijk uit als je al 25 jaar opbouwt? Pensioenspecialist Bart Drenthe legt het uit.

Lees meer

Z-score en performancetoets 2022

Gepubliceerd op:

Werkgevers in de recreatiebranche, zwembaden en -scholen sluiten verplicht aan bij Pensioenfonds Recreatie. Ons fonds is een zogenoemd ‘verplichtgesteld bedrijfstakpensioenfonds’. Maar er zijn uitzonderingen op deze regel. Een onderneming kan vrijstelling vragen en krijgen. De onderneming hoeft zich dan niet aan te sluiten bij ons pensioenfonds. Maar daar moet dan wél een goede reden voor zijn. Die redenen staan in de Wet Bpf 2000, in het vrijstellings- en boetebesluit.

Lees meer