Overslaan en naar inhoud gaan

Loongegevens aanleveren

Om de premie vast te stellen lever je loongegevens bij ons aan. Dat doe je met de uniforme pensioenaangifte vanuit je salarispakket.

Zo werkt de uniforme pensioenaangifte (upa)

Elke maand of iedere 4 weken doe je pensioenaangifte met de upa vanuit jouw salarispakket. Wij halen alle salaris- en dienstverbandgegevens uit deze aangifte. In jouw salarispakket zie je direct of je pensioenaangifte goed is verstuurd. Op onze website kun je de status van jouw pensioenaangiftes bekijken

Doe op tijd pensioenaangifte

Zorg ervoor dat de pensioenaangifte op tijd bij ons binnen is. Bekijk de uiterste aanleverdata voor de pensioenaangifte. 

Je salarispakket moet geschikt zijn voor de upa

Je verstuurt jouw pensioenaangiftes met de upa direct vanuit je salarispakket. Je hebt daarom een salarispakket nodig dat geschikt is voor de upa. Heb je geen salarispakket? Dan raden we je aan om salarissoftware aan te schaffen of de pensioenaangifte uit te besteden aan een administrateur.

Elk salarispakket werkt net even anders. Jouw softwareleverancier kan je daarom het beste uitleggen hoe je in jouw pakket pensioenaangifte doet. De meeste softwareleveranciers hebben een handleiding voor je.

Vooraf activeer je de upa

Voordat je pensioenaangifte kunt doen met de upa activeer je de upa. Met upa activeren zorg je ervoor dat jij of de leverancier van jouw salarispakket inloggegevens krijgt voor de upa. Pas nadat de inloggegevens correct in je salarispakket zijn ingesteld, kun je pensioenaangifte doen met de upa vanuit jouw salarispakket.

Kenmerken upa-bericht

Gebruik de volgende kenmerken bij het vullen van de regelinggegevens in het upa-bericht.

KenmerkVariantOmschrijving Type deelname
U0440-1154niet van toepassingBasis regelingVerplicht
U0440-1155niet van toepassing9+ regelingVrijwillig
S0061-1156niet van toepassingSociaal Fonds (KIKK)Verplicht

 

Oude loongegevens of correcties aanleveren 

Soms komt het voor dat je nog oude gegevens moet aanleveren. Bijvoorbeeld als je een correctie wilt doorgeven. Het hangt van het jaartal af hoe je de gegevens doorgeeft.